De Batterie

3 creatieve trajecten

In samenwerking met vzw De Batterie werden er 3 participatieve en creatieve trajecten uitgewerkt.

Kinderen en jongeren uit zes verschillende basisscholen namen hun buurt onder de loep en ontwikkelden een nieuw en eigen toekomst- en droombeeld voor hun stad. De leerlingen gingen op onderzoek op verschillende plaatsen in de stad en namen deel aan creatieve ateliers zoals architectuur en animatiefilm. Daarna werden hun toekomstideeën vertaald in unieke kunstwerken.

Zo willen de leerlingen de Ooststraat omtoveren tot een prachtige rivier, komt er op het Munitieplein een dierencentrum met veel ambachten en wordt ARhus omgeven door bomen met hangmatten waar mensen rustig kunnen lezen.

De kunstwerken zijn nog te bezichtigen tot 31 augustus in verschillende buurten in de stad. Je kan de route volgen aan de hand van een boek met bijhorende kaart, dat door de kinderen zelf werd ontwikkeld. Het is boek is te koop bij Vrijetijdspunt, Zuidstraat 17 en KOERS, Delaerestraat 33. Prijs per boek is €18, een boekenbox is €40.

De stad is onder de indruk van de creatieve ontwerpen en daarom krijgen ze een permanente plaats op de nutskasten in het centrum van de stad. De feestelijke opening van de permanente tentoonstelling is op vrijdag 31 augustus om 18u. Wandel met ons mee om 18u aan het stadhuis, Botermarkt 2 en ontdek de toekomstVANRSL door de ogen van kinderen en jongeren.

De Batterie
De Batterie
De Batterie
De Batterie
De Batterie
De Batterie
De Batterie
De Batterie
De Batterie